Ingrediente:
* 1 tableta jumate de ciocolata neagra (70-80%)
* 3 oua
* 200 ml de frisca lichida
* 2-3 linguri zahar
* 2-3 linguri de unt
* bilute de ciocolata pentru ornament
Se rupe ciocolata bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topesc la abur (craticioara se pune intr-o cratita mai mare in care fierbe apa). Se lasa la racit. Ciocolata trebuie sa fie calduta, nu fierbinte.
Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele cu zaharul spuma. Se bate si crema pana devina frisca.
Se adauga galbenusele amestecandu-se cu o spatula. Apoi se adauga albusele spuma si frisca putin cate putin amestecandu-se mereu pana se incorporeaza tot. Se obtine o spume delicata, pufoasa si delicioasa de ciocolata.
Se pune in forme care se acopera cu folie si se dau la frigider macar cateva ore, de preferat peste noapte.
Mod de preparare:
Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele cu zaharul spuma. Se bate si crema pana devina frisca.
Se adauga galbenusele amestecandu-se cu o spatula. Apoi se adauga albusele spuma si frisca putin cate putin amestecandu-se mereu pana se incorporeaza tot. Se obtine o spume delicata, pufoasa si delicioasa de ciocolata.
Se pune in forme care se acopera cu folie si se dau la frigider macar cateva ore, de preferat peste noapte.
Se presara cateva bilute de ciocolata deasupra sau orice altceva cu ce va place sa ornati.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu