luni, 18 ianuarie 2016

Mousse de ciocolata

Dupa cum v-am mai spus,sunt mai tot timpul prinsa cu treaba...job-ul imi ocupa foarte mult timp iar seara cand ajung acasa sunt nevoita sa gatesc pe rapid cate ceva.Mai sunt si seri in care avem musafiri sau pur si simplu vin parintii iubitului meu la noi in vizita si atunci obligatoriu trebuie ceva dulce si asa am ales ca intr-o seara sa fac mousse de ciocoooo.Desert rapid si bun...toata lumea a fost multumita ,vi-l recomand cu drag! Haideti sa vedem ce a iesit! Spor!


Ingrediente: 

* 1 tableta jumate de ciocolata neagra (70-80%)
* 3 oua
* 200 ml de frisca lichida
* 2-3 linguri zahar
* 2-3 linguri de unt
* bilute de ciocolata pentru ornament

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topesc la abur (craticioara se pune intr-o cratita mai mare in care fierbe apa). Se lasa la racit. Ciocolata trebuie sa fie calduta, nu fierbinte.
Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele cu zaharul spuma. Se bate si crema pana devina frisca.
Se adauga galbenusele amestecandu-se cu o spatula. Apoi se adauga albusele spuma si frisca putin cate putin amestecandu-se mereu pana se incorporeaza tot. Se obtine o spume delicata, pufoasa si delicioasa de ciocolata.
Se pune in forme care se acopera cu folie si se dau la frigider macar cateva ore, de preferat peste noapte.
Se presara cateva bilute de ciocolata deasupra sau orice altceva cu ce va place sa ornati.

 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu