miercuri, 1 octombrie 2014

Tigri de Bengal din cartofi si slaninute

Ingrediente:

  • 4 cartofi lunguieti fierti in coaja
  • 1 ardei gras
  • 1 salam picant feliat
  • 3 linguri unt moale
  • 1 catel de usturoi
  • sare,piper

Mod de preparare:

  1. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza pe orizontala,dar nu se taie complet,nu se desprind feliile.
  2. Intre taieturile cartofilor se decupeaza cate o feliede cca 2-3 mm,pentru a se putea umple.Se spala ardeii grasi,se sterg si se golesc de cotoare,pielite albe si seminte.Se taie pulpa felii subtiri.
  3. In spatile ramase libere ale cartofilor  se strecoara felii de ardei gras alternand cu salam.
  4. Se amesteca untul moale cu usturoi pisat.piper si putina sare.Se ung cartofii cu acest amestec,se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc timp de 15-18 min in cuptorul incins in prealabil la 180 grade.
Se servesc ca aperitiv sau ca si garnitura.Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu