luni, 18 ianuarie 2016

Prajitura Capsunica

Dulciuri ,dulciuri,dulciuri...!Le ador pur si simplu....frisca,ciocolata,cu fructe....nici nu mai conteaza  :) :) :) prajitura sa fie!Spre deosebire de mine,iubitul meu prefera prajiturile mai fresh...mai putin dulci sa zic asa ,de aceea la noi in casa a devenit obicei sa pregatesc "Capsunica" care defapt poate fi preparata si cu alte fructe in functie de preferinte dar asta o sa vedeti mai jos :) :) !E foarte uşor de făcut, e delicioasă şi arată demenţial. Prăjitura "Căpşunica" e varianta perfectă dacă ai poftă de ceva dulce şi rapid! Hai sa ne indulcim zic :) :) ! Spor la treaba!





Ingrediente:


* 300 gr biscuiti
* 60 gr gelatina
* 400g smantana
* 300 gr frisca
* 200 gr zahar pudra
* 500 gr capsuni sau alte fructe(clementine,nectarine,rodie,etc)
* 1 cana de lapte

Mod de preparare:

Biscuitii populari se inmoaie in lapte si se intind uniform intr-o tava. Se inmoaie gelatina, la bain-marie, in 100 ml apa rece. Dupa ce s-a racit, se amesteca putin cu smantana. Apoi se pune frisca batuta cu zaharul. Compozitia se toarna peste biscuiti, apoi se pun cateva capsuni si tot asa, in functie de cantitatea dorita.
La final, se imbraca prajitura in frisca si se pun cateva capsuni taiate pe deasupra. Se baga in frigider pentru cateva minute. Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu