luni, 18 ianuarie 2016

Chec pufos cu cacao

Din seria "desert rapid si simplu" face parte si acest chec,este o reteta simpla care cu siguranta o stiti majoritatea dintre voi dar eu totusi am decis sa o postez!Diferenta este ca eu l-am copt intr-o forma putin diferita....i-am pregatit o inimioara iubitului meu :)! Hai sa pregatim ceva bun ! Spor! 


Ingrediente: 

* 6 oua
* 6 linguri cu varf de zahar
* 6 linguri apa
* 6 linguri ulei
* 6 linguri cu varf de faina
* zahar vanilat
* un varf de cutit praf de copt
* coaja rasa de la o lamaie
* 2 linguri de cacao

Mod de preparare:

Etapa 1:
In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de cozonac, ca de chec e prea ingusta, eu am folosit una in forma de inimioara ca sa incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul prepararii, din lipsa de timp, dar este foarte usor de facut!
Eu imi pregatesc toate ingredientele pe masa si apoi ma apuc de lucru. La acest chec intai se separa oualele, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte 5 minute pana cand faceti siropul de zahar.

Etapa 2: Pentru sirop:
Se pune zaharul cu apa intr-un ibric sau craticioara de inox si se fierbe pe aragaz amestecand in el pana se dizolva zaharul. Puteti adauga zaharul vanilat in sirop.
Se toarna apoi in fir subtire asa fierbinte peste albusurile batute spuma pana se incorporeaza tot. Treptat se adauga cate un galbenus, se bate cu mixerul pana se incorporeaza, cate o lingura de ulei, si iar galbenusul, ulei, pana cand le terminati. Acum puteti adauga coaja rasa de lamaie si se mai bate putin.

Etapa 3: 
Operatiunea urmatoare este adaugarea fainii care se face obligatoriu cu un tel in forma de para ca sa nu iasa aerul din compozitie! Faina se cerne apoi se amesteca cu praful de copt si se adauga cate o lingura imprastiat in aluat, dupa fiecare lingura amestecati usor cu telul de jos in sus.
Etapa 4:
 La final , in acelasi castron unde ati facut aluatul, puneti intr-o parte 2 linguri de cacao pe care le amestecati usor ( sa nu amestecati in tot aluatul, doar intr-o parte). In momentul in care puneti aluatul in tava, el trebuie sa fie cu cele doua culori spre tava, amestecand cu lingura alternativ stanga dreapta in timp ce aluatul curge, pentru a se forma straturile alternative de cacao si aluat normal.

Etapa 5:
Se baga la cuptor circa 30 de minute pana cand este gata. Faceti testul cu scobitoarea!
Se rastoarna pe un platou cand s-a racit (checul se va desprinde de pe marginile tavii singur, atunci este momentul sa-l rasturnati) si se pudreaza cu zahar .
Pofta buna!

Prajitura Capsunica

Dulciuri ,dulciuri,dulciuri...!Le ador pur si simplu....frisca,ciocolata,cu fructe....nici nu mai conteaza  :) :) :) prajitura sa fie!Spre deosebire de mine,iubitul meu prefera prajiturile mai fresh...mai putin dulci sa zic asa ,de aceea la noi in casa a devenit obicei sa pregatesc "Capsunica" care defapt poate fi preparata si cu alte fructe in functie de preferinte dar asta o sa vedeti mai jos :) :) !E foarte uşor de făcut, e delicioasă şi arată demenţial. Prăjitura "Căpşunica" e varianta perfectă dacă ai poftă de ceva dulce şi rapid! Hai sa ne indulcim zic :) :) ! Spor la treaba!





Ingrediente:


* 300 gr biscuiti
* 60 gr gelatina
* 400g smantana
* 300 gr frisca
* 200 gr zahar pudra
* 500 gr capsuni sau alte fructe(clementine,nectarine,rodie,etc)
* 1 cana de lapte

Mod de preparare:

Biscuitii populari se inmoaie in lapte si se intind uniform intr-o tava. Se inmoaie gelatina, la bain-marie, in 100 ml apa rece. Dupa ce s-a racit, se amesteca putin cu smantana. Apoi se pune frisca batuta cu zaharul. Compozitia se toarna peste biscuiti, apoi se pun cateva capsuni si tot asa, in functie de cantitatea dorita.
La final, se imbraca prajitura in frisca si se pun cateva capsuni taiate pe deasupra. Se baga in frigider pentru cateva minute. Pofta buna!




Mousse de ciocolata

Dupa cum v-am mai spus,sunt mai tot timpul prinsa cu treaba...job-ul imi ocupa foarte mult timp iar seara cand ajung acasa sunt nevoita sa gatesc pe rapid cate ceva.Mai sunt si seri in care avem musafiri sau pur si simplu vin parintii iubitului meu la noi in vizita si atunci obligatoriu trebuie ceva dulce si asa am ales ca intr-o seara sa fac mousse de ciocoooo.Desert rapid si bun...toata lumea a fost multumita ,vi-l recomand cu drag! Haideti sa vedem ce a iesit! Spor!


Ingrediente: 

* 1 tableta jumate de ciocolata neagra (70-80%)
* 3 oua
* 200 ml de frisca lichida
* 2-3 linguri zahar
* 2-3 linguri de unt
* bilute de ciocolata pentru ornament

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topesc la abur (craticioara se pune intr-o cratita mai mare in care fierbe apa). Se lasa la racit. Ciocolata trebuie sa fie calduta, nu fierbinte.
Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele cu zaharul spuma. Se bate si crema pana devina frisca.
Se adauga galbenusele amestecandu-se cu o spatula. Apoi se adauga albusele spuma si frisca putin cate putin amestecandu-se mereu pana se incorporeaza tot. Se obtine o spume delicata, pufoasa si delicioasa de ciocolata.
Se pune in forme care se acopera cu folie si se dau la frigider macar cateva ore, de preferat peste noapte.
Se presara cateva bilute de ciocolata deasupra sau orice altceva cu ce va place sa ornati.

 
Pofta buna!

duminică, 17 ianuarie 2016

Paine cu cascaval si ceapa verde

Probabil ati mai vazut si voi pe facebook poze sau video cu painea minunata cu ceapa si cascaval...la fel am vazut si eu si mi s-a parut foarte interesanta pe langa faptul ca mi se facea apa in gura de fiecare data cand o vedeam si bineinteles ca am hotarat sa o incerc.Nimic mai simplu! Hai sa trecem la treaba si sa vedem ce a iesit! :) :) Bafta!


Ingrediente: 

* 1 paine
* cateva felii de cascaval
* 3-4 cepe verzi, tocate fin
* 30 gr unt

Mod de preparare:

Taie painea pe lungimea, dar nu de tot (cutitul nu trebuie sa patrunda prin coaja de dedesubt). Procedeaza la fel pe orizontala. Strecoara in crestataturi bucati de cascaval, apoi presara ceapa verde. Topeste untul, picura-l peste paine, presara putina sare si piper sau alte condimente (dupa preferinte) si pune-o pe gratarul cuptorului.



E gata cand cascavalul s-a topit.
Este o reteta extrem de simpla si merita incercata,este foarte gustoasa si merge bine cu orice.
Pofta buna dragilor! 





Coaste afumate la cuptor ( cu sos)

 Daca tot ne-am indulcit cu tot felul de prajituri si dulcegarii, zic sa trecem la chestii mai serioase :) :) la ceva afumatura la cuptor...yamy yamy...nici nu stiti voi ce nebunie de gusturi se aduna in jurul unor coaste cu usturoooooooi mult. Hmmmmm...nu va mai povestesc! :) :) :) mai bine le gatim impreuna si la sfarsit astept pareri! Spor!!!! 


Ingrediente:  

* 1 kg coaste/scarita de porc (afumate)
* 100 g ciuperci proaspete
* 3-4 catei de usturoi
* marar, boia dulce, piper
* 200 ml sos de rosii
* sare (doar daca nu sunt coastele suficient de sarate)
* 50 ml vin alb
* 2 foi de dafin

Mod de preparare:

Coastele le-am portionat si le-am asezat in tava.
Am pus peste si intre ele usturoi tocat, felii de ciuperci, condimente, foi de dafin si sosul de rosii amestecat cu vinul si apa.



Am bagat tava la cuptor aprox 40 de minute, timp in care sosul a scazut si a devenit gros.
Am pus mararul si am mai lasat 5-6 minute.
Le-am servit cu mamaliguta dar merg foarte bine si cu piure de cartofi.



Pofta buna!

Prajitura Cappuccino

Sa continuam seria dulcegariilor! :) :) :) Tot din seria "prajituri pentru Craciun" am decis sa impart cu voi o reteta simpla dar extraordinar de buna. Sa lasam povestile si descrierile pentru alta data si sa trecem la treaba ca avem ceva de lucru totusi :) :) Sa aveti spor! 


Ingrediente: 

Blat: 

* 7 oua
* 150 g zahar
* 150 g faina
* 2 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
* 50 g nuca prajita si macinata
* 50 g nuca prajita si sfaramata
* 1 plic praf de copt (10g)

Crema:

* 225 g zahar
* 250 g unt sau margarina rama
* 3 oua
* 5 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino

Sirop:

* suc de portocale + rom sau zeama de compot


Strat de frisca + ornat:

* 2 plicuri frisca
* 350 ml lapte rece


Mod de preparare:


Preincalziti bine cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt (32x 40 cm).
Blat:

Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati-le cu cappuccino.
Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul si rebateti pana se intareste. Adaugati pe rand galbenusele si bateti usor, apoi inglobati cu o lingura amestecul cu faina, iar la sfarsit amandoua felurile de nuca.
Turnati amestecul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava pe un gratar si lasati la racit.

Crema:

Puneti intr-un vas la bain-marie ouale intregi si zaharul, amestecand continuu, apoi dupa cateva minute adaugati cappuccino. Lasati pe baia de aburi circa 15 min frecand continuu, pana se ingroasa bine.
Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati pe rand cate 1 lingura din crema, in untul frecat spuma, omogenizand de fiecare data.
Insiropati bine blatul ( al meu a crescut foarte mult de aceea am preferat sa-l tai in doua si sa pun crema la mijloc). Puneti deasupra crema, apoi frisca batuta spuma tare cu laptele si decorati cu putin praf cappuccino sau cum doriti.

Dati la rece pana la servire.
Pofta buna!




























Cheesecake cu jeleu de piersici

Hello din nou! Dupa cum bine stiti sunt innebunita dupa dulciuri si imi place sa le si pregatesc,iubitul meu de mult poftea la cheesecake si am decis ca de Craciun sa incerc o reteta noua pentru noi si anume, cu jeleu de piersici! Zis si facut! Haideti sa vedem impreuna ce a iesit! 



Ingrediente:

Pentru crusta:

* 330 gr biscuiti de cacao
* 150 gr unt
* 1 lingura zahar

Crema: 

* 400 gr crema de branza mai putin grasa
* 250 gr mascarpone
* 3 linguri zahar
* 2 linguri smantana
* 1 lingura gelatina
* 2 lingurite esenta de vanilie
* coaja rasa de la o lamaie potrivita

Jeleu de piersici:

* 1 compot de piersici 800 gr (sa aiba mai multe piersici)
* 15 gr gelatina


Mod de preparare: 


Crusta:
Biscuitii ii maruntim in robot.
Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul.
Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila.
Punem crusta, apasam bine cu mana si o dam la frigider.



Crema:

Mixam crema de branza cu mascarponele si zaharul.
Adaugam smantana, coaja rasa de lamaie si vanilia.
Gelatina o punem cu 4-5 linguri de apa rece la hidratat, 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.
O punem in fir subtire peste crema timp in care amestecam continuu.
Punem crema peste crusta si dam la frigider pentru circa 3 ore.



Jeleul de piersici:

Scoatem piersicile din compot si le pasam in robot.
Gelatina o punem la hidratat cu cateva linguri din zeama de compot, apoi o topim pe baie de aburi.
Piureul de piersici il amestecam cu restul de zeama de compot si gelatina topita.
Amestecam, apoi turnam acest amestec, uniform, peste crema.
Dam la rece peste noapte.
A doua zi, il scoatem usor din tava , decoram si servim.

Pofta buna!
















Rosii umplute cu branza pufoasa si verdeata

Buna...buna si La multi ani 2016! Fiind prinsa cu treaba si neavand prea mult timp liber,am omis sa mai postez cate ceva dar sper ca o sa recuperez anul acesta. Sper ca ati avut un 2015 minunat pentru ca al meu a fost senzational,multa munca dar si foarte multe reusite iar de la 2016 am mari asteptari :) daaaar hai sa revenim la ale bucatariei ca asta e important pana la urma. Zic sa incepem asa mai usor cu niste aperitive gustoase,e o reteta foarte simpla si am ales sa o impart cu voi...cel mai probabil ati incercat-o si voi dar hai sa o incercam si impreuna! Spor la treaba! 


Ingrediente: 


* 4 rosii
* o legatura de marar
* 3 fire de ceapa verde
* o cutie de Branza pufoasa cu smantana Delaco


Mod de preparare:


Mararul si ceapa se spala, se taie marunt si se pun intr-un castron impreuna cu branza pufoasa, dupa care se amesteca.

Rosiile se spala, se taie un capac in partea superioara (cu codita), apoi cu ajutorul cutitului se taie circular in interior, unde se gasesc semintele. Acestea se elimina cu ajutorul unei lingurite, lasandu-se doar peretii carnosi ai rosiei. Tot cu lingurita se umplu rosiile cu amestecul din castron. Se decoreaza cu o frunzulita de marar, apoi se pot servi.


Pofta buna!