miercuri, 24 septembrie 2014

Eclere cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Buna dragele mele gospodine! Daca vremea e urata si ne tine posomorati,m-am gandit sa indulcesc cumva atmosfera si la cererea unei prietene dragi am ales sa fac eclere...bineinteles ca si iubitul meu era tot un zambet stiind ca iar e rost de dulcegarii :)) Observ tot mai des ca imi place din ce in ce mai mult sa pregatesc prajituri..nu stiu de ce dar ma relaxeaza dar sa nu ne ocupam timpul cu asta si sa trecem la treaba! :)

Numarul de portii: 20 portii
Ingrediente:

500 gr de faina
200 ml ulei
600 ml apa
10 oua
6 plicuri de zahar vanilat
un praf de sare

Pentru crema:

4 oua
300 gr zahar
2 plic zahar vanilat
4 linguri de faina cu varf
1000 ml lapte
2 esenta rom
200 gr cacao

Pentru glazura:

Eu am folosit 3 portii (plicuri) de glazura de la Dr.Oetker cu gust de ciocolata neagra pentru ca eram obosita deja si nu mai aveam rabdare sa fac glazura clasica.

Cojile pentru eclere:

Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
Amestecati faina cu zaharul vanilat
Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.
Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute sau daca aveti aragaz normal coaceti la foc mic 40-45 minute.In primele 20 minute nu deschideti cuptorul deoarece o sa se lase cojile iar dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca in cuptor tot din acelasi motiv.

Crema de cacao:

Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati cacao,zaharul si zaharul vanilat
Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.
Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.
Puneti oala pe foc, adaugati esenta de rom si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.

Dupa ce s-au racit cojile se taie in doua si se umplu cu crema iar deasupra se orneaza cu glazura si se lasa la rece 30 minute.
Sper sa va placa,mai jos v-am lasat si poze sa va inspire sau sa va faca pofta!
Spor la treaba si astept parerile voastre!Pofta buna :* :* pupici





Un comentariu:

  1. Cand le mai faceti o data, sa-mi ecplicati si mie cum amesteci 4 oua cu 200 gr. cacao si 4 linguri faina si 300 gr. zahar. O porcarie de crema. Am aruncat-o.

    RăspundețiȘtergere