miercuri, 24 septembrie 2014

Eclere cu crema de cacao si glazura de ciocolata

Buna dragele mele gospodine! Daca vremea e urata si ne tine posomorati,m-am gandit sa indulcesc cumva atmosfera si la cererea unei prietene dragi am ales sa fac eclere...bineinteles ca si iubitul meu era tot un zambet stiind ca iar e rost de dulcegarii :)) Observ tot mai des ca imi place din ce in ce mai mult sa pregatesc prajituri..nu stiu de ce dar ma relaxeaza dar sa nu ne ocupam timpul cu asta si sa trecem la treaba! :)

Numarul de portii: 20 portii
Ingrediente:

500 gr de faina
200 ml ulei
600 ml apa
10 oua
6 plicuri de zahar vanilat
un praf de sare

Pentru crema:

4 oua
300 gr zahar
2 plic zahar vanilat
4 linguri de faina cu varf
1000 ml lapte
2 esenta rom
200 gr cacao

Pentru glazura:

Eu am folosit 3 portii (plicuri) de glazura de la Dr.Oetker cu gust de ciocolata neagra pentru ca eram obosita deja si nu mai aveam rabdare sa fac glazura clasica.

Cojile pentru eclere:

Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
Amestecati faina cu zaharul vanilat
Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.
Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute sau daca aveti aragaz normal coaceti la foc mic 40-45 minute.In primele 20 minute nu deschideti cuptorul deoarece o sa se lase cojile iar dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca in cuptor tot din acelasi motiv.

Crema de cacao:

Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati cacao,zaharul si zaharul vanilat
Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.
Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.
Puneti oala pe foc, adaugati esenta de rom si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.

Dupa ce s-au racit cojile se taie in doua si se umplu cu crema iar deasupra se orneaza cu glazura si se lasa la rece 30 minute.
Sper sa va placa,mai jos v-am lasat si poze sa va inspire sau sa va faca pofta!
Spor la treaba si astept parerile voastre!Pofta buna :* :* pupici





duminică, 21 septembrie 2014

Fasole cu carnati la cuptor


Ingrediente: 500 g fasole boabe, 2 cepe mari, 1 ardei capia sau gogosar, 2 rosii, 2 morcovi, carnati cat doriti (eu am pus 2 bucati mari ) ,patrunjel, cimbru, sare ,piper.


Se pune fasolea la moi de seara pana dimineata ca sa fiarba mai usor iar a doua zi se pune la fiert,intre timp sa toaca ceapa si morcovul (eu l-am dat pe razatoare) si se pun la calit apoi se toaca marunt rosile si ardeiul care nu se calesc.Cand fasolea e fiarta se adauga ceapa si morcovul calite si ardeiul si rosile si se mai lasa la fiert inca 10-15 minute dar fara sa mai completati cu apa deoarece trebuie sa scada bine.Potriviti de sare si piper si adaugati patrunjel si cimbru tocat dupa gust.
Carnatul il prajiti separat.
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas termoizolant puneti jumatate din cantitatea de fasole,peste puneti o patura de carnat iar deasupra puneti fasolea ramasa si dati la cuptor pentru 15-20 min.
De preferat ar fi sa alegeti un vas mai mare deoarece cand fierbe la cuptor s-ar putea sa va dea pe afara.Mai jos am lasat si poze.Spor la treaba si pofta mare!Astept pareri,va pup! 



vineri, 19 septembrie 2014

Surpriza dulce pentru aniversarea noastra de 2 anisori!


Tort trei coicolate


Deoarece  luna aceasta am implinit doi anisori de cand suntem impreuna,m-am gandit sa-mi rasfat iubitu si bineinteles si familia cu ceva dulce si bun cu i-am obisnuit de altfel....stiind ca iubitului meu ii place prajitura trei ciocolate,am cautat reteta pe net si am trecut la atac si ca sa fiu in ton cu ce sarbatoream m-am hotarat sa fac tort evident!Mai jos v-am lasat si voua reteta ca sa va puteti bucura de ea si de ce nu sa o si incercati,eu am fost foarte incantata de cum mi-a iesit,la fel si cei care au gustat si mai ales mama soacra :) Asa ca hai sa nu mai stam la povesti si sa trecem la treaba!


Ingrediente blat: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 50 g cacao, 5 linguri apă, un plic praf de copt.Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu zahărul, apa, cacao, praful de copt.

Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu zahărul, apa, cacao, praful de copt.

Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând uşor.

Se adaugă făina pe care am cernut-o înainte.

Am copt blatul la 180 grade pentru 35 minute într-o tavă cu pereţi detaşabili si tapetată cu hârtie de copt.

Separat am făcut un sirop din : 165 g zahăr, 165 ml apă şi 4 linguri ness. Acest sirop l-am fiert 3-4 minute. La final am adăugat un pliculeţ de zahăr vanilat. Cu acest sirop am uns blatul înainte să pun prima cremă peste el.

Pentru creme se procedează la fel, numai ingredientele diferă puţin. Iar toată treaba este să aveţi răbdare între creme. Adică se face prima cremă se pune peste blat, se bagă la frigider pentru 2-3 ore. Se face următoarea cremă şi se procedează la fel. A treia cremă se lasă la fel 2-3 ore la frigider şi abia după aceea se scoate din formă şi se ornează.Ordinea în care vrei să pui cremele peste blat nu este stabilită, faceţi cum vă place mai mult. Eu am respectat ordinea de la închis la deschis.

Prima cremă este cu ciocolată cu conţinut mare de cacao.

A doua cremă este cu ciocolată cu lapte.

A treia cremă este cu ciocolată albă.


Ingrediente crema ciocolată neagră: 300 g ciocolată neagră, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 8g gelatină.

Ingrediente crema ciocolată cu lapte: 300 g ciocolată cu lapte, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 10 g gelatină.

Ingrediente crema ciocolată albă: 300 g ciocolată albă, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 12 g gelatină.

Pentru prima cremă se pune gelatina la înmuiat. Separat se pune ciocolata ruptă bucuţele cu jumătate din cantitatea de frişcă, nebătută şi se lasă pe foc până se topeşte foarte bine ciocolata, dar fără a fierbe. După ce s-a răcit puţin se adaugă gelatina care a fost topită pe foc (atenţie nu se fierbe). După ce crema s-a răcit complet se amestecă cu frişca bătură foarte bine (cealaltă jumătate din cantitatea iniţială).

Se pune peste blat şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Citeam undeva că nu se pune la congelator deoarece se strică gelatina prin congelare.

Vă trebuie o formă cu pereţi detaşabili, destul de înalţi dacă faceţi cantitatea mea. Sau o oală înaltă pe care o tapeţaţi cu folie alimentară transparentă.

Pentru restul de creme se procedează la fel.

După aceea îl ornaţi cum vreţi şi cu ce aveţi.

Necesită puţin timp dar nu este ceva complicat de făcut, iar efectul şi gustul merită toată munca.


Va doresc pofta buna si astept parerile voastre!Pe data viitoare! :* :* Va pup!












vineri, 5 septembrie 2014

Ceva dulce si bun!


Placinta cu mure si capsuni


Deoarece iubitul meu este inebunit dupa dulciuri,incerc de fiecare data sa-l surprind cu cate ceva bun....asa ca astazi m-am gandit sa fac o placinta cu mure si capsuni pentru ca le aveam in frigider si era pacat de ele sa se strice!Sincer va spun ca nu prea aveam chef sa fac nimic datorita vremii urate si posomorate care mi-a insuflat o stare de lene si plictiseala dar venea iuby acasa si eu nu facusem nimic...:)) acum sa nu intelegeti ca fac doar ca sa nu zica el ca am stat degeaba :))...nu :)) .. imi place sa gatesc stiti bine,asa ca mai cu chiu ,mai cu vai m-am pus pe treaba si a iesit o minunatie de placinta...mmmmmmm....gustoasa si foarte frumoasa!Mai jos o sa va las ingredientele si modul de preparare si bineinteles o poza sa vedeti ce a iesit!Pana data viitoare va pup :* :* :* !!!!! Astept parerile voastre! Pofta buna!



Ingrediente


Aluat: 250 de grame de faina, 150 de grame de unt rece, 20 de ml de apa rece, un praf de sare, un ou,o lingura de zahar. 9-10 capsuni mari, mure si coacaze( cam 200grame)



Mod de preparare


Intr-un blender se pun untul, faina si zaharul si amestecati pana obtineti o consistenta dorita . Transferati in alt vas, adaugati oul, sarea si apa si amestecati cu un mixer cam 3 minute si obtineti aluatul, care se tine la frigider macar o ora. Dupa care trebuie sa-l tineti la temperatura camerei pentru a-l putea intinde. Puneti aluatul in forma speciala intins uniform, peste el se asezoneaza fructele, trebuie sa stea in cuptorul bine incins 10 minute la foc mare si 20 de minute la foc mic.Pofta buna!