Tort trei coicolate
Deoarece luna aceasta am implinit doi anisori de cand suntem impreuna,m-am gandit sa-mi rasfat iubitu si bineinteles si familia cu ceva dulce si bun cu i-am obisnuit de altfel....stiind ca iubitului meu ii place prajitura trei ciocolate,am cautat reteta pe net si am trecut la atac si ca sa fiu in ton cu ce sarbatoream m-am hotarat sa fac tort evident!Mai jos v-am lasat si voua reteta ca sa va puteti bucura de ea si de ce nu sa o si incercati,eu am fost foarte incantata de cum mi-a iesit,la fel si cei care au gustat si mai ales mama soacra :) Asa ca hai sa nu mai stam la povesti si sa trecem la treaba!
Ingrediente blat: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 50 g cacao, 5 linguri apă, un plic praf de copt.Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu zahărul, apa, cacao, praful de copt.
Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând uşor.
Se adaugă făina pe care am cernut-o înainte.
Am copt blatul la 180 grade pentru 35 minute într-o tavă cu pereţi detaşabili si tapetată cu hârtie de copt.
Separat am făcut un sirop din : 165 g zahăr, 165 ml apă şi 4 linguri ness. Acest sirop l-am fiert 3-4 minute. La final am adăugat un pliculeţ de zahăr vanilat. Cu acest sirop am uns blatul înainte să pun prima cremă peste el.
Pentru creme se procedează la fel, numai ingredientele diferă puţin. Iar toată treaba este să aveţi răbdare între creme. Adică se face prima cremă se pune peste blat, se bagă la frigider pentru 2-3 ore. Se face următoarea cremă şi se procedează la fel. A treia cremă se lasă la fel 2-3 ore la frigider şi abia după aceea se scoate din formă şi se ornează.Ordinea în care vrei să pui cremele peste blat nu este stabilită, faceţi cum vă place mai mult. Eu am respectat ordinea de la închis la deschis.
Prima cremă este cu ciocolată cu conţinut mare de cacao.
A doua cremă este cu ciocolată cu lapte.
A treia cremă este cu ciocolată albă.
Ingrediente crema ciocolată neagră: 300 g ciocolată neagră, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 8g gelatină.
Ingrediente crema ciocolată cu lapte: 300 g ciocolată cu lapte, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 10 g gelatină.
Ingrediente crema ciocolată albă: 300 g ciocolată albă, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 12 g gelatină.
Pentru prima cremă se pune gelatina la înmuiat. Separat se pune ciocolata ruptă bucuţele cu jumătate din cantitatea de frişcă, nebătută şi se lasă pe foc până se topeşte foarte bine ciocolata, dar fără a fierbe. După ce s-a răcit puţin se adaugă gelatina care a fost topită pe foc (atenţie nu se fierbe). După ce crema s-a răcit complet se amestecă cu frişca bătură foarte bine (cealaltă jumătate din cantitatea iniţială).
Se pune peste blat şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Citeam undeva că nu se pune la congelator deoarece se strică gelatina prin congelare.
Vă trebuie o formă cu pereţi detaşabili, destul de înalţi dacă faceţi cantitatea mea. Sau o oală înaltă pe care o tapeţaţi cu folie alimentară transparentă.
Pentru restul de creme se procedează la fel.
După aceea îl ornaţi cum vreţi şi cu ce aveţi.
Necesită puţin timp dar nu este ceva complicat de făcut, iar efectul şi gustul merită toată munca.
Va doresc pofta buna si astept parerile voastre!Pe data viitoare! :* :* Va pup!
Se adaugă făina pe care am cernut-o înainte.
Am copt blatul la 180 grade pentru 35 minute într-o tavă cu pereţi detaşabili si tapetată cu hârtie de copt.
Separat am făcut un sirop din : 165 g zahăr, 165 ml apă şi 4 linguri ness. Acest sirop l-am fiert 3-4 minute. La final am adăugat un pliculeţ de zahăr vanilat. Cu acest sirop am uns blatul înainte să pun prima cremă peste el.
Pentru creme se procedează la fel, numai ingredientele diferă puţin. Iar toată treaba este să aveţi răbdare între creme. Adică se face prima cremă se pune peste blat, se bagă la frigider pentru 2-3 ore. Se face următoarea cremă şi se procedează la fel. A treia cremă se lasă la fel 2-3 ore la frigider şi abia după aceea se scoate din formă şi se ornează.Ordinea în care vrei să pui cremele peste blat nu este stabilită, faceţi cum vă place mai mult. Eu am respectat ordinea de la închis la deschis.
Prima cremă este cu ciocolată cu conţinut mare de cacao.
A doua cremă este cu ciocolată cu lapte.
A treia cremă este cu ciocolată albă.
Ingrediente crema ciocolată neagră: 300 g ciocolată neagră, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 8g gelatină.
Ingrediente crema ciocolată cu lapte: 300 g ciocolată cu lapte, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 10 g gelatină.
Ingrediente crema ciocolată albă: 300 g ciocolată albă, 600 ml smântână lichidă pentru frişcă, 12 g gelatină.
Pentru prima cremă se pune gelatina la înmuiat. Separat se pune ciocolata ruptă bucuţele cu jumătate din cantitatea de frişcă, nebătută şi se lasă pe foc până se topeşte foarte bine ciocolata, dar fără a fierbe. După ce s-a răcit puţin se adaugă gelatina care a fost topită pe foc (atenţie nu se fierbe). După ce crema s-a răcit complet se amestecă cu frişca bătură foarte bine (cealaltă jumătate din cantitatea iniţială).
Se pune peste blat şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Citeam undeva că nu se pune la congelator deoarece se strică gelatina prin congelare.
Vă trebuie o formă cu pereţi detaşabili, destul de înalţi dacă faceţi cantitatea mea. Sau o oală înaltă pe care o tapeţaţi cu folie alimentară transparentă.
Pentru restul de creme se procedează la fel.
După aceea îl ornaţi cum vreţi şi cu ce aveţi.
Necesită puţin timp dar nu este ceva complicat de făcut, iar efectul şi gustul merită toată munca.
Va doresc pofta buna si astept parerile voastre!Pe data viitoare! :* :* Va pup!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu